Heb jij ook altijd moeite met het kiezen van handposes?

Handposes fotograferen

Als je klaar bent met lakken en je bent trots op het resultaat, dan wil je dat natuurlijk het liefst aan iedereen laten zien. Je bent trots op je prachtige nagels dus die wil je natuurlijk fotograferen.  Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. En vaak komt het resultaat helemaal niet zo mooi over op de foto terwijl het in het echt wel hartstikke mooi is. Hartstikke frustrerend natuurlijk! Daar heb je niet voor zitten zwoegen. Dus hoe zorg je er nou voor dat het er ook nog een beetje mooi en liefst professioneel uitziet?

Voor een goede professionele foto is de gekozen handpose ontzettend belangrijk. We zien regelmatig foto’s op social media waar de tranen van in je ogen springen. En dan hebben we het niet over de afwerking van de nagels, maar de manier waarop het resultaat gefotografeerd is. Zonde toch? Dan heb je een mooie set nagels en dan heb je zo’n flutfoto. Bummer!

Als je de verschillende foto’s goed met elkaar vergelijkt, zie je vanzelf waar het belangrijkste verschil in zit. De mooie professionele foto’s hebben allemaal 1 overeenkomst in hun handposes. Het is een 1 simpel trucje, maar het verschilt is gigantisch.

Trucje

Nu wil je natuurlijk graag weten wat dat trucje dan is? Ja toch?

De allerbelangrijkste truc? Zorg voor ontspannen vingers, dan heb je meer dan de helft al gewonnen. Geen samengeknepen vingers, ook geen vingers die in een bloem knijpen (Wie heeft dat bedacht trouwens? Waarom zou je in een bloem knijpen?), geen verstrengelde vingers en vooral geen klauwtjes. Klauwtjes zouden verboden moeten worden. Gewoon strafbaar.  200 Euro boete, bam!

Vergelijk zelf maar eens de komende tijd. Let goed op nagelfoto’s die je voorbij ziet komen en kijk of de hand ontspannen of gespannen is. Dan ga je vanzelf het verschil zien en weet je voortaan waar je op moet letten als je een foto gaat maken.

Voorbeelden

We hebben wat foto’s voor je opgezocht. Kijk maar eens mee.

Als eerste het vanaf vandaag officieel verboden klauwtje.  Dit is toch een van de lelijkste handposes?

Gespannen vingers zien er gewoon niet prettig uit.

lelijke nagelfoto

Alsjeblieft,  n o o i t  m e e r  d o e n! Dit is gewoon e c h t n i e t m o o i.

Een tweede voorbeeld dat we ook regelmatig op social media zien verschijnen zijn de verstrengelde vingers. Het ziet er gewoon heel erg rommelig uit. Als je ook nog verschillende kleuren of nailart hebt gebruikt, kun je bijna niet meer ontdekken welke vinger bij welke hand hoort. De pose is totaal niet ontspannen en komt rommelig over. Ook voor deze pose geldt: niet meer doen, alsjeblieft.

 

Heb je een model dat het lastig vindt om zich te ontspannen? Probeer haar dan eerst op haar gemak te stellen en vraag haar om zich te ontspannen. Lukt het dan nog steeds niet, hou dan voorzichtig haar pols vast en ‘wapper’ de hand even los.

Verder is het natuurlijk ontzettend belangrijk om eerst goed te bedenken wat je wilt laten zien. Het complete plaatje? Of heb je bijzondere nailart gemaakt? In het laatste geval kun je beter een pose kiezen waarbij je wat dichterbij fotografeert zodat de nailart goed zichtbaar is. Heeft je model mooie sieraden om? Maak daar gebruik van en verwerk ze in je foto.

Overzicht handposes

We hebben heel veel foto’s van nagelposes bekeken om een mooi overzicht van te kunnen maken. Van de mooiste poses hebben we een overzichtelijke collage gemaakt. Je ziet in de collage allemaal mooie ontspannen handposes, de een van dichtbij, de ander wat verder weg, maar op alle foto’s kun je zien dat het model ontspannen vingers heeft.  Er zijn uiteraard nog veel meer mooie poses te vinden en te bedenken dus laat je vooral inspireren en laat je fantasie de vrije loop. Zolang je zorgt voor een ontspannen hand waarbij de nagels zichtbaar zijn, heb je al snel een mooi resultaat.

collage handposes

 

Daglichtlamp

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor goede verlichting. Als je een goede ontspannen handpose hebt, maar slechte verlichting gebruikt, heb je nog steeds geen mooie foto’s. De laatste tijd zijn er steeds meer nagelsalons  die daglichtlampen gebruiken. Hiermee heb je niet alleen een veel prettiger en beter licht om bij te werken, maar heb je ook mooi natuurlijk licht om de nagels te fotograferen.

Tagged , , , ,

2 thoughts on “

  1. Sorry, maar ik heb zo’n gerimpelde Prednison handen , dat ik alleen maar klauwtjes kan maken , anders lijk ik een kleine 120 jaar 🙁

    1. Misschien de pose van de 2e foto doen? Daarbij zie je vooral de nagels en niet je vingers 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.djasa-nagellak.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 71 reviews.